توقیف ۵ شناور و محموله بزرگ کالای ممنوعه در آب‌های بندرعباس معتمدیان: برخی مدارس استان تهران سه شیفته هستند علت مرگ جوان ایرانی در آفریقای جنوبی چه بود؟ ماجرای همه‌گیری ویروس جدید در قم چیست؟ / توضیحات دانشگاه علوم پزشکی پیدا شدن ۷۴ جسد در مخزن سد کرج حقیقت داشت؟ نحوه مراحل گزینش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ماجرای فوت دانشجوی دانشگاه شیراز در خوابگاه چه بود؟ رأی محکومیت شبنم نعمت زاده به ۲۰ سال حبس نقض شده است تغییرات در دریافتی معلمان؛ شمول کسور بازنشستگی فرهنگیان اعلام شد نحوه فعالیت مدارس خوزستان اعلام شد هشدار هواشناسی به این مناطق تهران / پیش بینی وضعیت جوی ۲۶ آبان ۱۴۰۴ ماجرای صدور کارت‌های صلیب سرخ، کهنه سربازان، معیشت و غرامت برای آزادگان چیست؟ تونل توحید ساعاتی دیگر مسدود می‌شود ۳۰۳ هزار سایت قمار مسدود شدند استانداری تهران: خروج بیش از ۴۷۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز از ایران، موجب آزادسازی ۳ هزار کلاس درس شده بزرگ‌ترین محموله مخدر شیشه در جنوب شرق کشور زمین گیر شد

تکلیف دانشجویان مشکوک به تقلب در کنکور مشخص شد + جزئیات

رئیس دیوان عدالت اداری درباره وضعیت دانشجویانی که با نظر هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون‌های سراسری متخلف شناخته می‌شوند، گفت: رویکرد قانونگذار این است که این افراد «داوطلب» نیستند بلکه «دانشجو» هستند و هیات رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری حق رسیدگی در این باره ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۳ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 13
کد خبر: ۲۱۸۴۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری درباره بیشترین شکایات دانشجویان به دیوان عدالت اداری گفت: راجع به سازمان سنجش، شکایات دانشجویان به عملکرد هیات‌های رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری برمی‌گردد و در این حوزه شکایت واصل می‌شود. دو گونه شکایت می‌تواند در دیوان عدالت در این زمینه طرح شود.


وی افزود: یکی از شکایات این است که آلات تقلب از دانشجو کشف شده و هیات رسیدگی به تخلفات او را از ادامه تحصیل محروم کرده و این فرد هم به رای اعتراض می‌کند و می‌خواهد خود را تبرئه کند و اگر قانع نشد و هیات تجدیدنظر سازمان سنجش هم به ضرر او رای صادر کرد، ظرف ۳ ماه از ابلاغ رای مهلت دارند در دیوان عدالت طرح شکایت کنند.

مظفری ادامه داد: رویکرد دیوان عدالت اداری در این پرونده‌ها این است که ببیند آیا دلایل و مستنداتی هست که ثابت کند که ایشان هنگام برگزاری آزمون آلات تقلب با خود آورده و چیزی از او کشف شده است؟ و کلا مستندات هیات چه بوده که او را محکوم کرده است؟ اگر دلایلی وجود داشت که دانشجو وسایل تقلب سر آزمون آورده و تقلب او کشف شده است، دیوان عدالت رای را تایید می‌کند در غیر این صورت رای را نقض و دانشجو را تبرئه می‌کنیم.

رییس دیوان عدالت اداری تصریح کرد:، ولی عمده‌ترین شکایات در قسم دوم و مربوط به کسانی است که سر جلسه امتحان چیزی از آن‌ها کشف نشده است. این‌ها کسانی هستند که بعد از شروع دوران دانشجویی، بعضا دانشجو تا ترم ۷ درس خوانده و سر جلسه امتحان به آن‌ها گفته می‌شود که «شما مشکوک به تقلب هستید و رتبه‌ای که شما آورده‌اید، با خیلی از افرادی که شبهه در تقلب دارند یکی شده است و یا با نمرات مدرسه شما همخوانی ندارد پس معلوم است تقلب کرده‌اید؛ آنجا یک شاگرد تنبل بوده‌ای، اما اینجا پزشکی قبول شده‌اید!»

وی ادامه داد: این موارد را به عنوان «دلایل شبهه» مطرح می‌کنند و به هیات تخلفات می‌برند و به فرد مشکوک به تقلب تکلیف می‌کنند که دو یا سه مورد از مواد امتحانی را آزمون بدهد. حال اگر فرد مورد نظر به هر دلیلی نمره مورد نظر را نیاورد محروم می‌شود و می‌اید به دیوان عدالت شکایت می‌کند.

وی افزود: در اینجا دو رویکرد وجود دارد؛ یکی ایناست که ما بگوییم در آزمون مجدد دانشجو نمره نیاورده پس رای هیات درست است. رویکرد دیگر این است که قانونگذار آمد گفت رویکرد اول اشتباه است! و در استفساریه ماده ۱۱ (قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری) اعلام کرد کسی که سر کلاس است دیگر «داوطلب» نیست و کسی حق ندارد از او آزمون مجدد بگیرد، او «دانشجو» است، چند سال گذشته بعد آمده‌اید می‌گویید باید آزمون مجدد بدهد.

وی تاکید کرد: بسیاری از خانواده‌ها از این قضیه واقعا نگرانند و خبر‌هایی شنیده‌ام نمی‌دانم صحت دارد یا نه که بعضی افراد حتی دست به خودکشی زدند، زیرا فشار روانی زیادی بر آن‌ها وارد است؛ لذا رویکرد قانونگذار این است که در اینجا، این‌ها «داوطلب» محسوب نمی‌شوند و «دانشجو» هستند و هیات رسیدگی به تخلفات هم حق رسیدگی ندارد. دیوان عدالت هم بر اساس نظر قانونگذار باید ورود و رسیدگی کند.

مظفری افزود: ما در این باره چند جلسه گذاشتیم. جلسات متعددی در کمیسیون اصل ۹۰، چندین جلسه در خود دیوان عدالت و جلساتی در شورای نگهبان که حقوقدانان در آن حضور داشتند و به نوعی می‌خواستیم دوستان را متقاعد کنیم، بررسی و یک کار کارشناسی شود و تقریبا همه معتقدند که استفساریه برای همین افراد آمده است، قانون آن‌ها را «داوطلب» تشخیص نداده است و سازمان سنجش حق نداشته آن‌ها را به هیات رسیدگی به تخلفات ببرد و باید به کلاس‌های درس خود برگردند. دیوان عدالت هم شروع به صدور آرا در این زمینه کرده است و طبعا پیگیری می‌کنیم تا آرا اجرا شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار